New York

11 oktober 2025 - New York City, Verenigde Staten

We waren weer erg vroeg wakker maar dat is niet heel erg, gewoon lekker rustig wakker worden, we hebben vakantie ten slotte.
Na het ontbijt zijn we op ons gemak naar Rockefeller Centre gelopen, ook nog geen 5 min hiervandaan. We konden een straat niet in en moesten een blokje om, bleek achteraf dat ze iets aan het filmen waren. De ijsbaan lag al klaar  , maar verder moet alles nog kerst klaar gemaakt worden. We zijn hiervandaan nog naar St. Patricks Cathedral gelopen en daar binnen de toch wel grote kerk bekeken en een kaarsje opgestoken. En eerlijk is eerlijk ook een beetje opgewarmd.

Van daaruit zijn we weer in de bus gestapt naar Central Park. Op de Museum Mike uitgestapt. Er liggen daar een aantal musea bij elkaar, de halte was voor het MET. Wat een gebouw!
Ook al is onze planning om inderdaad naar een museum te gaan, wij moeten Central Park dwars door. Dus daar gingen we, over de paden, heuveltje op en af, langs de rotsen(denk graniet) en daar waren we na ong 20 min bij het Metropolian Museum of Natural History. Het museum bekend van ‘a night at the museum’.
Het is ook een immens gebouw. En we komen er niet echt wijs uit, gelukkig hebben we een plattegrond. De verdiepingen zijn een beetje per categorie ingedeeld. Boven de dinosaurussen en eronder weer natuur en Afrikaanse dieren en mensen, en ook weer waterdieren/leven.
Ik moet zeggen, heb leukere musea gezien en we hebben ons kapot gezocht af en toe.

Maar het was een avontuur en je ziet altijd nieuwe dingen natuurlijk.
Weer terug door het park en de bus weer in. Daar weer een rondje gereden en op een stukje van het hotel uitgestapt.
Rond 2 uur was het wel tijd voor een lunch. We zijn in de restaurant Serendipity beland, niet bepaald een prikkelvrij restaurant en we hebben onze ogen uitgekeken. En daar serveerden ze toch de ijscoupes! En heel erg dan zijn er gezinnen, bestellen eten en dan voor 3 kinderen als toetje ook nog van die coupes en er worden 2 hapjes van gegeten… (ter info: ik zou er 1 niet eens op krijgen als ik niet heb gegeten en ze kosten gem. 28$!!!)

Na onze heerlijke hamburger en friet (wat ook niet volledig) op is gegaan, zijn we terug naar het hotel gegaan en lekker even bijgekomen.
Terwijl we aan het relaxen zijn krijgen we een mail van NCL, wijziging in de route…. Helaas ipv 2 zeedagen, beginnen we er met 3 en Puerto Rico en de Kaaimaneilanden zijn eruit. Een andere plek in de Dominicaanse er extra in. Het schip kan niet op volle toeren varen…. Helaas. Maar goed, we hebben het niet in de hand en gaan het verder beleven.

Vanavond als afsluiter van de trip zijn we naar een Broadway musical geweest, de Lion King. En ook dit theater zit om de hoek. Het gaat net iets anders dan bij ons. Deuren gaan 30 min vooraf open dus je hebt een mega rij op straat staan. Maar goed binnen snel wat drinken gekocht en gaan zitten. Wat een kleine stoelen echt kont aan kont, laag en knieën bij je voorganger in de nek. Maar we hadden prima plekken. En de musical zelf: fantastisch. Maar de Nederlandse productie doet er zeker niet voor onder!
Het was een geslaagde en mooie afsluiting.

Nu lekker nog wat drinken en moe en voldaan ons mandje weer in.
Tot morgen!

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Cees en Nicolien:
    Mooie dag weer 👍
  2. Pa:
    11 oktober 2025
    Mooie belevenissen gemaakt en herinneringen door jullie, alvast een goede vaart voor morgen en verder.
  3. Sijja Jakobs .:
    11 oktober 2025
    Hallo dames dat was weer een hele mooie dag . En dan een paar dagen op zee dat is ook lekker genieten van de zon en de rust misschien een keertje een massage lijkt me ook een goed idee. Tot snel weer met een nieuw verhaal groetjes.