Dag New York

12 oktober 2025 - Barnegat, New Jersey, Verenigde Staten

Vanmorgen stonden we op en was het bewolkt boven de stad.
Kortom, wij hebben echt wel geluk gehad met 2 dagen zon!
Om 10:15 hadden we een taxi besteld om ons op te halen. We stonden al vroeg buiten maar alles stond vast. Komt onze taxi aan, blijkt hij dubbel geboekt… lekker hoor. Gelukkig was de “Bell boy” van het hotel erg behulpzaam en keek of er snel iets anders was. Maar alleen de auto van het hotel wat duurder was. Nou prima hoor. Hup erin en ach het was een luxe auto.
Eenmaal times square over waren we in 20 min bij de terminal waar het schip al lag. Koffers afgeven en de rij in om in te checken.
We zien al een enorme verscheidenheid aan mensen.
Iedereen kreeg een nummer van een groep en per 2 groepen mochten mensen aan boord. We hebben met een stel van net boven New York zitten kletsen dus de tijd ging wel snel. Rond het middaguur konden we aan boord.
De hutten waren nog niet klaar dus hebben we bij het buffet lekker geluncht. Dat stelde al zeker niet teleur.

En erna een beetje het schip verkennen, weer een hele uitdaging!
Om 16:00 was het tijd om te vertrekken en gelukkig was het droog en klaarde het een beetje op! We stonden op tijd aan dek om een goed, strategisch plekje te hebben om de skyline en het Vrijheidsbeeld te fotograferen.

De stad achter ons latende zijn we naar de hut gegaan waar gelukkig de koffers stonden (die van Chan nog ergens op de gang, dus zelf meegenomen).
Wel via de Spa want in colonne stonden ze je op te wachten. Dus ja hoor wij willen wel een rondleiding, maar je komt natuurlijk eerst langs alle opties en ‘specialiteiten’ die ze hebben. Door de fitnessruimte(groot) en praatje met de personal trainers, door naar een specialist voor een gezichtsbehandeling scan of zoiets, naar de magische man die zelf strak staat van de fillers en Botox, want dat kan ook hier, en door naar de acupunctuur en daarna bij een dame die koud/warm therapie dame.
En toen was het tijd om echt de spa in te gaan, wel via de kapsalon en manicure en pedicure ruimte. En oh ja, klapper van de dag: infuus ruimte, waar je dus een hydratatie infuus kan laten doen (als je te veel gezopen hebt)…..
De spa uiteindelijk was mooi en ruim, ligbedden, verwarmde stoelen 3 soorten sauna een sneeuwkamer en zwembad en jacuzzi.
Maar om er gebruik van te maken moet je betalen, nou dat doen we denk ik niet. Maar we hebben wel massages geboekt, want nu krijg je goed korting, zodra de boot weg is niet, en het kost al genoeg. Maar ja met een extra Zeedag zijn we ook weer extra onder de pannen dus prima.

Even wat gedronken en weer naar het buffet om een hapje te eten, geen uitgebreid diner vanavond.

En dan maar de koffers uitpakken en de hut een beetje inruimen. Altijd weer zoeken en de bedeling is niet heel praktisch, maar we zijn er voor nu uitgekomen.

Op naar de bar of een hoekje om wat te drinken.
Die hadden we snel gevonden en een lekkere vinger als ging er goed in. Om ons heen zaten al genoeg mensen met een stuk in hun kraag… Echt bizar gewoon, het is echt: vakantie en zuipen maar dan voor de “volwassenen”.

Wij zijn nu weer terug op de kamer en nemen een lekkere douche en gaan hopelijk lekker slapen. Het kan een onrustig nachtje worden want er hangt een zwaar tegengeluid wat heel de kust vanaf morgen ook deels zal overstromen. Die waarschuwingen hadden we helaas al gister gezien. Ze verwachten dat delen van en rondom New York zeker hiermee te maken gaan krijgen.
We gaan het meemaken….

Tot morgen!

1. Marja:
    12 oktober 2025
    Duimen dat het rustig op zee blijft en jullie lekker kunnen genieten van alles wat er aan boord is, incl. De massage
  2. Pa:
    12 oktober 2025
    Ach drie zee dagen is toch prima. Zeker na de drukke stad.
  3. Ans en Martin:
    12 oktober 2025
    Geniet er van enhopelijk blijft het rustig op zee en aan boord.
  4. Marian:
    12 oktober 2025
    hopen dat de zee rustig blijft en jullie heerlijk kunnen genieten van alle luxe aan boord
  5. Nellie:
    12 oktober 2025
    Weer een dag vol ervaringen. Goede en rustige vaart gewenst, geniet van alle luxe en laat je lekker verwennen