New York
10 oktober 2025 - New York City, Verenigde Staten
Vanmorgen waren we weer vroeg wakker natuurlijk. Niet gek als je op tijd gaat slapen en nog een jetlag hebt.
Maar dan is het wel relaxed wakker worden en op naar het ontbijt. Dit werd gelijk het eerste evenement van de dag. In de lift naar de 5 verdieping dachten we, maar nee hoor dat knopje werkte niet. Dus via de lobby. En werd al snel duidelijk dat daar werd gecontroleerd of we voor het ontbijt hadden betaald. Via de achterkant weer om de liften heen en met een groep door een Efteling poortje de lift in met een moederkerk om naar het ontbijt te gaan. Ook daar stonden de rij-poortjes al klaar maar werden we gelukkig direct aan een tafeltje gezet. En aanvallen maar op het ontbijt, voor Amerikaanse begrippen zeker uitgebreid en prima. En allemaal Spanjaarden of Spaans talige mensen, logisch want de keten is Spaans maar we hebben onze ogen alweer uitgekeken.
Na het ontbijt zijn we richtinggevend opstapplaats van de hop-on-hop-off bus gegaan. 1 min lopen haha om de hoek bij de M&M winkel. En we konden gelijk instappen. Het was nog erg fris dus ik was blij met mijn truitje. Maar we hebben prachtig weer! Strak blauwe lucht en nog 16 graden.
We zijn in de bus tot het 9/11 memorial en nieuwe One World Trade center gegaan. Daar uitgestapt en de indrukwekkende memorial watervallen bekeken. Voor het museum waren we nog te vroeg en zijn we in één winkelcentrum beland en daar even gelopen en wat gedronken om ook op te warmen.
Het memorial museum was zeer indrukwekkend. Wel eerst door toegangscontrole met scans voor tassen en personen maar het hele museum is onder de grond op en rondom de resten gebouwd. Van beide torens zie je de funderingspalen nog in het beton en eigenlijk de kubussen boven je zodat je precies weet waar het stond.
Ook de oude “slurry” wall. En de vorige keer dat ik hier was heb ik die vanaf straathoogte gezien, ze waren toen de memorial en museum nog aan het bouwen dus kon zo het hele gat in kijken tussen bouwhekken door.
Heel bijzonder om dit nu vanaf onder te zien.
Na het bezoek zijn we richting de Hudson gelopen en hebben daar even in het zonnetje gezeten en gelopen. En de dame, mevrouw Liberty, stond in de verte en de Brooklyn brug ernaast.
Nog een lunch tussen alle werkende mensen in een foodcourt. Heel druk en rijen bij alle tentjes.
Vervolgens zijn we weer richting de bus gelopen. Daar kwamen achter ons ook nog mensen die gister in het vliegtuig zaten, hoe kan het in zo een grote stad! De route terug ook lekker in het zonnetje gezeten.
Op ons opstappunt weer uitgestapt en nog even op Times Square gelopen. Wat een drukte, chaos en gekke mensen toch.
En daarna ook snel naar het hotel om en uit te rusten en bij te komen aan het eind van de middag.
Na deze rustpauze zijn we terug naar Times Square gegaan en hebben daar bij de Olive Garden (een Italiaanse keten) gegeten. Zitten bibberen van de kou van de airco dus gelukkig gaat alles snel hier en snel terug naar het hotel.
Een lekkere warme douche en relaxen. Genoeg indrukken op deze eerste dag.
Groetjes
Debbie
Chantal:10 oktober 2025Was een topdag!
Michell:10 oktober 2025Love it so far! How fun! Enjoy
Cees en Nicolien:10 oktober 2025Leuk hoor jaloers wel beetje
Nellie:10 oktober 2025Indrukwekkend hé, het 9/11 memorial
Sijja Jakobs .:10 oktober 2025Goedemorgen lieve mensen wat fijn dat jullie weer een mooie nieuwe dag hebben gehad en nu maar weer naar het volgende avontuur.groetjes Sijja.😘