Cozumel

24 oktober 2025

Vanmorgen meren we aan in Cozumel, Mexico. Een eilandje net voor Mexico. We kunnen lekker rustig aan doen want onze excursie gaat pas eind van de ochtend.

Vanuit onze hut zie ik nog een zeeschildpad in de zee, maar helaas geen foto kunnen maken want tegen de tijd dat ik met camera op het balkon was, was ie weer weg… jammer. Maar het is de eerste die in in het wild heb gezien.

Vandaag gaan we met een trolley bus op pad. Dus op tijd de pier op waar we naast een ander schip liggen dus het is druk. En we moeten weer langs alle winkels en verkopers en uiteindelijk vinden we de verzamelplaats.
Nog even wachten en daar gaan we, er staan denk ik wel 5 of 6 bussen klaar en Chan en ik installeren ons luxe achterin. En gelukkig is er airco. De toer stelde niet heel veel voor. We zijn maar een kerk geweest, nou mooi kan ik hem niet noemen, daarna naar een Maya tempel, waarvan ik twijfel of het er echt al stond, maar het was een mooi plekje aan zee dus daar even van de prachtige lucht genoten. En nog, uiteraard, naar een straatmarkt, souvenirzaken. En als laatste naar een tequila winkel maar daar waren ook andere winkels en restaurants dus daar hebben wij maar even rondgelopen. We hebben in ieder geval iets van de plaats gezien. Want ons schip lag net iets te ver om dat op eigen houtje te doen.

Eenmaal terug lekker wat gedronken en nog even op het balkon gestaan en warempel: daar zag ik weer 2 schildpadden en heb er 1 nog op de foto ver ingezoomd ook, bewijs in bijlage 😉.

Vanavond weer lekker gegeten en dat ging er goed in, aangezien we de lunch weer hadden overgeslagen.

Het was de lekkere laatste land dag, morgen nog een dag op zee en dan is de cruise voorbij. Wat gaat de tijd dan toch snel!

1. Chantal:
    24 oktober 2025
    Was weer een leuke dag! We genieten nog lekker hier morgen. 😘
  2. Pa:
    24 oktober 2025
    Mooi die zeeschildpad om ze te kunnen zien in hun eigen habitat en dan nu op naar muziek jazz stad.
  3. Sijja Jakobs .:
    24 oktober 2025
    Zo dat is nog even volhouden 😅 en genieten fijne dag nog en tot morgen groetjes 👋
  4. Ans en Martin:
    24 oktober 2025
    geniet nog maar van de laatste dag op zee.
  5. Jan Willems:
    25 oktober 2025
    Nog veel plezier op jullie laatste cruisedag en goede reis!!!