Death Railway
3 oktober 2024 - Ayutthaya, Thailand
Vanmorgen konden we relaxed uitslapen en opstaan. Maar ja we liggen er vroeg in en zijn dus zijn we lekker op tijd wakker maar kunnen rustig opstarten.
Ontbijten en nog even relaxen. Er gaat al iets meer in maar nog met een beetje hangen en wurgen.
Om 11 uur werden we opgehaald met de boot en zijn we onderweg wederom bij hetzelfde restaurant gaan lunchen. Maar daar hebben we beide echt geen zin in. Voor de vorm dus een paar happen gegeten.
Daarna weer hup het busje in en afgezet bij een station. Daar op de trein om over de death railway, met bekende houten brug te rijden. De wagons leken ook nog uit die tijd te komen maar die waren nieuwer volgens de gids 😂.
Was een leuk ritje van een uur en daarna stonden alle transfer busjes weer klaar om alle toeristen verder te brengen. Wij gingen alleen naar Ayutthaya en dus een privé chauffeur. Nog een flinke rit voor de boeg van 3 uur maar halverwege netjes een sanitaire en pauze stop, zonder te vragen.
Om 5 uur komen we aan bij ons hotel in Ayutthaya. Aan een drukke straat maar ook aan een idyllisch plekje aan de rivier, die enorm hoog staat. Maar wel uitzicht op 1 van de vele aloude tempels. Dit is namelijk de voormalige hoofdstad van Thailand en is redelijk plat gebombardeerd. Maar de ruïnes zijn er nog en die gaan wij morgen bekijken.
Voor het avondeten hebben we, bij een supermarkt brood en kaas gekocht. Op de kamer opgegeten. Ik kan nog niet veel verdragen maar krijg wel weer honger en aan alle Thaise restaurants etc moeten we toch wel wennen. Lastig om iets te vinden waarvan wij denken, lijkt prima. En eerlijk: de rijst komt ons nu al onze neus uit, en zo veel hebben we niet gegeten.
Nu de planning voor morgen maken en straks weer lekker naar bed. Al met al toch weer een enerverende dag.
Groetjes

Toch fijn dat jullie weer op pad kunnen gaan.
Veel plezier nog .