Wat een plek

8 oktober 2024 - Chiang Mai, Thailand

Vanmorgen waren we voor de wekker al wakker. Van de natuur wordt je vanzelf wakker en ook van de auto die langsrijd en scooter omdat er iemand moet werken. Helemaal niet erg en we hebben lekker liggen snoezen en rustig opgestaan. De wolken hingen nog laag dus niet echt uitzicht maar dat komt vast nog wel.

Om 8:00 zaten we aan het ontbijt en er wordt een compleet buffet opgezet voor hou je vast, 11 personen. En een lekker eitje gebakken. En het uitzicht was er ook weer hoor 😍.

Op naar de olifanten maar eerst op de stop zelf van olifantenpoep papier maken. Een makkelijk proces en ook duurzaam. En daarna mochten we de olifanten weer voeren met fruit dat al klaar stond. Dit keer waren er ook de andere 3 die we nog niet hadden gezien. De jongere en baldadigere van de 10. En dat was te merken zij waren eigenwijzer met wat ze wilden.

Daarna gingen ze lekker zwemmen in hun zwembad, zo leuk en wij kunnen gewoon aan de rand zitten en kijken. Hoe ze drinken, kopje onder gaan en genieten van de koelte van het water.

De dames verzorgden voor ons ook nog Thaise poffertjes, kokosmelk en rijstmeel en echt in een poffertjespan gemaakt. Best lekker en een kopje Thaise koffie of thee erbij.

Nog een klein uurtje lekker olifanten kijken en ook een schatje van een jochie dat heerlijk zelf aan het spelen was, krukje en stenen en een 2-jarig manneke vermaakt zich prima.

We werden weer netjes naar de tent teruggebracht en konden de spullen pakken en buiten zetten zodat ze netjes werden ingeladen. Wij hebben ons weer naar het restaurant laten brengen en heerlijk wat gedronken en nog een laatste keer van het uitzicht genoten.

Uiteraard mochten we niet weg zonder nog een lunch. Maar hierna was het toch echt tijd om terug te gaan.

Met dezelfde mensen gingen we weer terug en na een rit van 2 uur waren we weer in Chiang Mai. Wij zijn als laatste afgezet bij ons hotel, een ander dan eerst, wel weer in de oude stad. Het hotel is vernoemd naar de 200 jaar oude Tamarinde boom die in de tuin staat. Het is weer een idyllische omgeving en wij slapen op zolder. Een klein kamertje maar we hebben wat nodig is.

Even wat drinken gehaald en net in het restaurant van het hotel gegeten. Weer wat Westers, gewoon salade wat frietjes en een hamburger om te delen voor het lekkere.

Nu lekker douchen en waarschijnlijk nog een spelletje yahtzee. En dan lekker slapen.

Fijne dag nog voor jullie!

1. Chantal:
    8 oktober 2024
    Deze dag was zo bijzonder weer. Echt een bijzondere plek. Wat zijn we bevoorrecht dat we dit kunnen doen. 😊😍
  2. Stacha:
    8 oktober 2024
    Zó leuk een beetje mee te mogen genieten met jullie!!😍
  3. Pa:
    8 oktober 2024
    Mooi in en met natuur 👍🏻
  4. Sijja Jakobs .:
    8 oktober 2024
    Wat een leuke dag vandaag met de olifanten . En weer lekker eten en drinken en zelfs frietjes het kan niet op allemaal blijven genieten hoor. Het is jullie van harte gegund.
  5. Cees en Nicolien:
    8 oktober 2024
    Wat leuk met de olifanten
  6. Wim en Marianne:
    8 oktober 2024
    Wat is het fijn , om te lezen hoe jullie je vermaken van deze vakantie .
  7. Willy en John:
    9 oktober 2024
    Dat yahtzee klinkt me zo bekend in de oren….. doen wij ook altijd nog.
    De rest is allemaal nieuw, geweldig.
  8. Jan Willems:
    10 oktober 2024
    Van olifantenpoep papier maken😂. Kan dat ook van koeienpoep, misschien een gat in de markt Deb met al die mestperikelen hier.
  9. Nellie:
    10 oktober 2024