Op de fiets en met de boot
29 september 2024 - Bangkok, Thailand
Na een lange nacht, waarbij we ook een uur goed wakker zijn geweest, maar bijna het klokje rond hebben geslapen begon de dag.
Een ontbijt waar je “u” tegen zegt met vers fruit, verse sappen, vers brood, alles vers. Heerlijk!
Daarna zijn we met een Bolt “Uber” naar de rivier gegaan. Daar hebben we wat rond gelopen en ook lang in een koele Starbucks gezeten 😅. Het is erg arm, 34 graden en zonnig maar de vochtigheid ook enorm.
Om 13:00 hadden we een fietstour geboekt bij Co van Kessel, een organisatie opgericht door, uiteraard, Co. Inmiddels doorbreek Thailand worden tochten en tours op verschillende manieren aangeboden maar altijd met ondersteuning van de lokale bevolking.
Met een groep van 8 en 2 begeleiders, waarvan 1 ladyboy😂. Mooie dame tot ze haar mond open deed, dan was het een zwaardere stem die antwoord gaf. Maar super lief en attent.
Daar gingen we, door Chinatown, smalle steegjes en briljant. De leiders hadden genoeg drinken mee en we zijn uitstekend verzorgd.
Stoppen op plekken, een tempel met een mega grote Boeddha binnen bezorgd, covers fruit voor ons gekocht, weer drinken, op een longtail boot, met fietsen erin, en weer buiten de stad een stuk fietsen over smalle brandgangen en paadjes. Je zit zo in een oase van rust. Richting het eind bij een lokaal tentje gegeten, spannend maar wel lekker. En daarna een uur weer met de boot via de kanalen, sluis en uiteindelijk op de grote rivier weer terug. Na ruim 5 uur moe en voldaan weer een Bolt taxi terug gepakt en bij de 7eleven een snack en wat te drinken gekocht.
Lekker douchen want werkelijk alles is nat van het zweet en en bijtanken met nog meer drinken.
Het was een enerverende maar superleuke dag!
Op naar morgen!

F. Geniet er van
Voor morgen weer een nieuw avontuur. Genieten maar.
Morgen relaxen? 😉
Prachtige foto’s!😍